نرگسی یکی از غذاهای خوشمزه و سالم است که درشت مغذیها و ریز مغذیهای مفید بسیاری برای بدن دارد. نرگسی با دارا بودن اسفناج، سرشار از فیبر، ویتامین سی، منیزیوم، آهن، ویتامین ب۶ و مقادیری از کلسیم و پروتئین میباشد. بعلاوه اسفناج حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و برای افرادی که فشار خون بالا دارند گزینه مناسبی است.
تخم مرغ یکی دیگر از مواد اولیه مورد استفاده در نرگسی میباشد که منبعی بسیار خوب و کامل از پروتئین بوده و همچنین حاوی مقادیر نسبتاً مناسبی از ویتامین دی و ویتامین ب۱۲ است.
چنانچه از روغن زیتون یا کانولا در تهیه نرگسی استفاده کنید، اسیدهای چرب مفید امگا ۳ نیز به غذای شما اضافه میشود که برای سلامت قلب و عروق مفید است.
نرگسی را میتوانید در برنامه غذایی خودتان برای رژیمهای کتوژنیک، رژیم کاهش فشار خون، رژیم بارداری، رژیم اوو-وجترین، رژیم کاهش وزن و... استفاده کنید.
نرگسی پتاسیم و پروتئین بالایی دارد از این روی بیماران کلیوی پیش از مصرف آن حتماً باید با متخصص یا مشاور تغذیه مشورت کنند، در غیر اینصورت مشکلساز خواهد شد. استفاده از نرگسی در برنامه غذایی بیماران مبتلا به کبد چرب و دیابت هم بهتر است محتاطانه باشد.
برای اینکه نرگسی شما کالری بالایی نداشته باشد بهتر است بیش از مقدار ذکر شده از روغن استفاده نکنید. توصیه میشود افرادی که فشار خون بالایی دارند نسبت به مصرف نمک محتاط تر عمل کرده و به جای نمک از ادویهجات و آبلیمو برای طعمدار کردن نرگسی استفاده کنند.